Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een aanvullende geneeswijze op de reguliere Westerse geneeswijze.
Via de gehele voet, de bovenzijde en de voetzool, wordt de cliënt behandeld voor zijn klacht.
Zoals de acupuncturist met naalden de energiebanen (meridianen) beïnvloedt voor een betere energiedoorstroming, zo kan de voetreflextherapeut via de reflexpunten op de voet de energiebanen door het lichaam gunstig beïnvloeden.
Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De gehele voet - boven- en onderkant, en een klein gedeelte van het onderbeen- weerspiegelt het gehele lichaam. De voetreflexoloog zal meestal energieverstoringen voelen daar waar in het lichaam verstoringen zijn. Door speciale druktechnieken wordt het lichaam weer aangezet tot een betere doorstroming van de energie.

Eventuele bijwerkingen

Soms zijn er enkele bijwerkingen van het lichaam na de behandeling omdat er allerlei processen in het lichaam gestimuleerd zijn. Nawerkingen kunnen zijn: veel zweten, plassen, maagklachten, darmklachten of slijmvliesklachten. Dit gaat meestal snel over. Zie het als een schoonmaakproces van uw lichaam zoals dit na een vastenperiode ook kan voorkomen. 

Voor wat voor klachten is voetreflexologie geschikt?

Voor zeer uiteenlopende lichamelijke klachten zoals darmklachten, migraine, rugklachten, reumatische aandoeningen, pijn van allerlei aard, allergieën en eczeem is voetreflexologie geschikt. Maar ook voor psychische klachten zoals verwerking van een trauma, verwerking van het verlies van een dierbaar persoon, depressie en hormonale klachten zoals overgangsklachten.
Ook is voetreflextherapie geschikt bij een lichamelijke trauma (operatie, kwetsuur) waarbij een lichaamsdeel nog te pijnlijk is om oefeningen te doen of te masseren. Via de voetreflextherapie kunnen we de energie in het aangedane deel beter laten werken. En natuurlijk ook voor vage klachten zoals het niet lekker in uw vel zitten kan een voetreflexbehandeling net het duwtje zijn dat u nodig heeft.

 

Hoe werkt het:

U kunt een afspraak maken voor een intakegesprek met een eerste behandeling.
Aan de hand van uw intake maak ik een behandelplan. Daarna volgen de vervolgafspraken volgens het behandelplan.De prijs van een behandeling is € 40,00. Ik ben bij de VBAG aangesloten, wat betekent dat deze voetreflexbehandelingen vergoed worden door de meeste verzekeringen, mits u aanvullend verzekerd bent. Kijk hiervoor uw polis na.