Klantervaringen

 


Erna had een nieuwe therapie geleerd en zocht iemand om op te oefenen. Ik heb me direct aangemeld en op 14 november mocht ik komen. Ik heb al jaren last van mijn onderrug, SI-gewricht, en slik daar veel pijnstillers voor. Toen Erna vroeg of ik nog ergens anders last van had, zei ik dat ik de vorige dag was gevallen en ik had een wond van ongeveer 4 cm. Die gehecht was met zwaluwstaartjes en ik had veel pijn aan mijn arm. Ze behandelde mij met drie magneetjes en na enkele minuten was de pijn ECHT verdwenen. Zij blij en ik nog meer. Toen toch nog geprobeerd om mijn onderrug te behandelen. Dit heeft ze 4 keer binnen 2 weken gedaan en al die tijd heb ik geen pijnstillers hoeven te gebruiken. Afgelopen zondag 7 dec, heb ik enkele uren op een ongemakkelijke stoel gezeten en de volgende dag had ik echt last van mijn rug. Ik heb van Erna 2 magneetjes gekregen en die heb ik 10 minuten op de aangegeven plekken geplakt en toen was de pijn weer weg, hoera. Ik heb nu al bijna 4 weken geen pijnstillers mer gehad. Hopelijk blijft dit zo en wens Erna heel veel plezier en succes hiermee. Ik ben er tot nu toe erg blij mee.
December 2014

 

Afgelopen jaar heb ik een zeer vervelende periode achter de rug en werd ik geconfronteerd met een reeks van onderzoeken en een operatie, een reeks bestralingen en een zestal chemokuren. Natuurlijk gaf dat de nodige spanningen en om eens een keer mijn gedachten te verzetten en mijn spanningen te verminderen besloot ik me eens lekker te laten verwennen via een reflexzone voetmassage. Via internet zocht ik naar reflexzone massagepraktijken in mijn buurt en zo kwam ik op de website van Erna terecht. Wat me aansprak was haar professionele aanpak en haar eerdere werkervaring in de zorg. Dat gaf een gevoel van vertrouwen.
Er was meteen een klik. Erna heeft de gave om goed te luisteren en vraagt eigenlijk ongemerkt aan je wat de klachten zijn. Haar aanpak past zij naadloos daar op aan. En waar ik van tevoren niet echt rekening mee hield, was dat een aantal klachten al bijna meteen de eerste keer verdwenen. Dat was meer dan alleen het ontspannende effect wat ik ervan verwacht had, en het smaakte meteen ook naar meer. Ik besloot tussen al mijn vervelende behandelingen met bijbehorende nare bijwerkingen in Erna regelmatig te bezoeken.
Daarnaast bleef ik zoveel mogelijk in beweging. Bij elk bezoek aan Erna wist zij mijn klachten te verminderen waardoor ik die vervelende periode een stuk beter aankon. Of het nou om vasthouden van vocht, gewrichtspijnen of darmklachten ging, ik ging altijd beter de deur uit dan hoe ik gekomen was. Ik durf te zeggen dat de bezoekjes aan Erna die vervelende periode een stuk beter te verdragen hebben gemaakt. Dat is me heel veel waard geweest. Ik blijf met regelmaat komen voor een massage en kan het iedereen aanbevelen. Het is een stukje investeren in het welzijn van jezelf.
November 2014, Marja

 

Mijn ervaring over de behandeling van voetreflex

In het begin was ik nogal sceptisch en ging met een instelling van baat het niet schaad het niet naar de eerste behandeling. De behandeling vond ik niet vervelend hoewel ik het nooit fijn heb gevonden dat er iemand aan mijn voeten zat. Na de tweede behandeling kreeg ik last van extreem natte voeten en belde lichtelijk in paniek op waardoor dat kwam, het zou komen dat mijn lichaam alle emoties los begon te laten en dat het vanzelf over zou gaan naarmate de behandeling zou vorderen. Nu een aantal behandelingen verder heb ik inderdaad bijna geen last meer van natte voeten wel blijven ze nog aardig ruiken. Sinds ik onder behandeling ben heb ik geen last meer gehad van hoofdpijn terwijl ik hier voor de behandeling wekelijks zo niet dagelijks last van had. Ik begin langzaam aan steeds meer energie te krijgen en ik voel me prettiger in mijn vel zitten.
Anoniem 

Vorige week ben ik door mijn rug gegaan en kon ik niet meer fatsoenlijk lopen. Tijdens de behandeling heeft ze via mijn voeten mijn rug gemasseerd en ik kon die zelfde avond weer vrij goed lopen en de volgende dag had ik weinig last van mijn rug. Ik heb veel moeten werken die week maar mijn rug heeft het heel goed volgehouden. Door de veranderingen die ik gevoeld en gemerkt heb is mijn sceptische instelling omgeslagen en ben ik er van overtuigd geraakt dat voetreflextherapie wel degelijk werkt en ik raad het ook aan bij andere mensen.

maart 2012 Wendy

 


 

Ik ken Erna al wat langer en weet dus dat ze bij mij vaak meteen de gevoelige snaar of juiste meridiaan weet te pakken. Toen ik onlangs een grote operatie moest ondergaan wilde ik daarom erg graag dat Erna mij hierop voorbereidde. Ik ben iemand die moeilijk kan stilzitten, en de dagen voor die operatie was ik net een broedse kip die haar ei niet kwijt kon. Ik bleef maar rondscharrelen en “druk” met van alles en nog wat.

En inderdaad flikt Erna het weer: ze weet al masserend mijn “uit”-knop te vinden. Als ik na haar voetreflexmassage thuiskom, wil ik nog maar 1 ding: niks. Ik heb ook werkelijk he-le-maal geen enkele behoefte meer om ook nog maar iets te doen. Een voor mij onbekend, maar ongekend heerlijk gevoel. Zo ga ik super ontspannen en vol vertrouwen die operatie tegemoet.

Ik kan niet goed inschatten wat het effect van haar massage op de langere termijn nog is. Feit is wel dat ik zeer snel weer op de been ben, geen last meer heb van narcose en andere nare postoperatieve bijverschijnselen.

Ruim een week later hoor ik dat ik nog een keer geopereerd moet worden, en natuurlijk maak ik ook nu weer een afspraak voor een voetreflexmassage. Omdat ze nu rekening moet houden met die eerste operatie en het nog zeer gevoelige operatiegebied, masseert ze nu heel anders dan de vorige keer; heel voorzichtig, maar niet minder effectief: ik ben weer heerlijk ontspannen en voor de tweede keer supersnel hersteld. Kan het iedereen die een operatie moet ondergaan aanbevelen!
A.B. Januari 2012

 


 

Ik had al een hele tijd moeite met slapen. Eerst dachten we dat het door de puberteit kwam maar naar ongeveer anderhalf jaar moest dat wel een keer over zijn, wat niet zo was. Mijn moeder ging dingen zoeken die mij van mijn slaapprobleem af konden helpen. Via via hoorde ze van deze therapie. Ik wou dit wel proberen, omdat ik toch graag fit wilde zijn, en goed kunnen slapen.  De eerste afspraak moest ik alleen komen en een formulier invullen, over mij probleem en algemene dingen. Daarna begon ze met de massage, en op sommige plekken deed dat pijn. Bij de 2de afspraak zocht ze me pijn punten op, ik vond het best apart om dat mee te maken, want sommige plekken deden pijn en op andere punten voelde ik niks. Maar hierdoor sliep ik wel al een uur eerder.

Ze heeft toen een behandeling bedacht die ze ging doen, deze werkte erg goed. Na de eerste week sliep ik ongeveer een uur eerder. Na loop van tijd val ik steeds sneller in slaap. Na de therapie slaap ik rond 11uur al! Hier ben ik zo blij mee! Ik ben veel fitter, kan ik beter opletten en ook meer doen op een dag. Ik ben blij dat ik deze therapie heb gehad het heeft me echt heel erg geholpen!
Leanne oktober 2011